Bye bye Google Reader

by - March 15, 2013

Όπως κάθε πρωί κάνω το καφεδάκι μου και κάθομαι στον υπολογιστή να χαζέψω τα μπλογκς. Και τι να δω; Ο Google Reader κλείνει!
"Ωϊμέ, τι συμφορά είναι αυτή που μας βρήκε!" Αναφώνησα.
Τι σημαίνει αυτό; Όλοι οι αναγνώστες του μπλογκ θα εξαφανιστούν. Όλα τα μπλογκς που ακολουθώ και αυτά αντίο. Να θυμηθώ ποια ήταν ένα ένα αποκλείεται.
Και τώρα; Ψυχραιμία. Υπάρχουν και άλλα σάιτ ανάγνωσης μπλογκ. Πρέπει όμως να κινηθούμε γρήγορα! Όσο λοιπόν ο Google Reader υπάρχει και υπάρχουν και τα στοιχεία μας εκεί πρέπει να τα περάσουμε αλλού. Και πως θα γίνει αυτό;
Καταρχήν βλέπουμε τις επιλογές μας. Bloglovin, Feedly, Newsblur, Netvibes είναι τα δημοφιλέστερα μετά από μια αναζήτηση που έκανα. Εγώ επέλεξα χωρίς δεύτερη σκέψη το Bloglovin.  Χαριτωμένο, εύχρηστο, δε σου ζητάει να εγκαταστήσεις εφαρμογή ή να πληρώσεις κάτι, έχει όμορφα κουμπάκια να βάλεις στο μπλογκ σου (για να μη σε χάσουν οι αναγνώστες σου!), νομίζω πως είναι ιδανικό.

Like every morning I made a cup of coffee and open my pc to read my favourite blogs. I was shocked. Google reader is retired! Oh my God! What does that mean? Every reader my blog has and all the blogs I follow will be gone for ever. I'll never remember each one of them to check them daily.
And now what? Relax. There are other blog reader out there. But we should be quick. Google reader is still there, so all of our information in untouched. First of all we what choices we have. BloglovinFeedlyNewsblurNetvibes are the most popular. Without a second thought I chose Bloglovin. Cute, easy to use, nothing to install or pay and plus, pretty buttons for your blog. Perfect.

Ξεκινάμε λοιπόν!
Let's start!

Πάμε στο Bloglovin κάνουμε login ή δημιουργούμε λογαριασμό αν δεν έχουμε.
Go to Bloglovin. Login or sign up!
Πάνω δεξιά πατάμε το βελάκι και μετά επιλέγουμε το Settings (Ρυθμίσεις).
Up and right, click the arrow and then settings.
Στο μενού που θα μας ανοίξει κάτω κάτω λέει import blogs. Το πατάμε!
We scroll down on settings menu. There is a "import blogs" button. Click it! 
Διαλέγουμε τον Google Reader.
We choose Google Reader.

Του δίνουμε και την άδεια και είμαστε έτοιμοι!
(my google is in greek, so just click allow permission on next screen!)


Όλα τα μπλογκ που ακολουθούμε μαζεμένα σε ένα μέρος για να τα διαβάζουμε και να μην χάνουμε ούτε μία ανάρτηση! Ελπίζω να βοήθησα έστω και λιγάκι!
Για να μη χαθούμε σίγουρα ακολουθήστε το ελαφάκι στο Bloglovin', στο facebook, στο twitter, στο instagram και στο google+!

All the blogs you follow in one place! You won't miss a post now! I hope this post was helpful!
To stay in touch follow The Wandering Deer with Bloglovin'facebook, twitter, instagram and google+!

***
Edit
***
Λοιπόν, έκανα μια πολύ καλή έρευνα. Το Google reader κλείνει. Αυτό είναι γεγονός, το δήλωσε επίσημα η google. Εγώ, όπως και πολλοί άλλοι το χρησιμοποιούμε για να παρακολουθούμε τα μπλογκς. Όταν πατάς γίνε αναγνώστης ενός blog στο gadget που έχουμε όλες στα blogs μας, αυτό αυτόματα μπαίνει στη λίστα σου στο Google Reader. Το bloglovin' είναι μια εναλλακτική του google reader. Τίποτα παραπάνω.
Διαβάζοντας αυτό το άρθρο κατάλαβα ότι και το gadget αναγνώστες θα καταργηθεί. Και το θεώρησα λογικό. Γιατί να γίνεις αναγνώστης ενός μπλογκ, αν δεν έχεις το google reader να το διαβάζεις; Κάτι που εγώ δεν είχα προσέξει (γιατί δεν το χρησιμοποιώ καθόλου), είναι πως στην αρχική σελίδα του blogger έχει έναν αναγνώστη. Αυτός όμως είναι μόνο για αυτούς που έχουν μπλογκ. Τι θα γίνει με αυτούς που δεν έχουν; Γι' αυτό λοιπόν προτείνω το bloglovin.
Το να έχω ένα gadget αναγνώστες το οποίο απλά μου έχει 436 αναγνώστες οι οποίοι δεν ενημερώνονται πουθενά για τα νέα ποστ αυτό δε με βοηθάει. Γι' αυτό σας ενημερώνω, να δραστηριοποιηθείτε για να μην χάσουμε επαφή! 

You May Also Like

91 σχόλια

  1. Πάρα πολύ βοήθησες!!!!Καλημέρα Βιβίκα!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαίρομαι! Καλημερούδια!

      Delete
  2. Βιβη μου και δεν μπορω τις αλλαγες............
    Αν καταλαβα καλα δεν θα υπαρχουν τα blog μας πια???
    και αν καποιος δεν θελει να το κανει????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όχι τα μπλογκς μας δε θα χαθούν. Οι αναγνώστες θα χαθούν. Αν κάποιος δε θέλει να το κάνει θα χάει τα μπλογκ που παρακολουθεί, απλά!

      Delete
    2. ΑΑΑΑ!!! ΚΑΤΑΛΑΒΑ !!!! ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΣΩ!!!!

      ΦΙΛΑΚΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!

      Delete
  3. Δε πρόσεξα κάτι τέτοιο, ευχαριστούμε για την ενημερωση...
    Ομως δε καταλαβα , τι εννοεις θα χαθουν οι αναγνωστες μας; Το γκατζετ των αναγνωστων εννοεις ή τι;
    ουφ δε μπορω τις αλλαγες .. και φυσικα δε θελω να χασω τους αναγνωστες μου αλλα ουτε και τα μπλοκ που παρακολουθω γι αυτο εδω και μηνες σας μαζεψα ολους μαζι σε ενα μπλοκ που δημιουργησα ειδικα γι αυτο το σκοπο: τα μπλοκ που παρακολουθω
    θα περιμενω να μου εξηγησεις

    ReplyDelete
    Replies
    1. και κάτι άλλο..οι καινουριοι που θα γραφονται αναγνωστες μας αφου δεν θα υπαρχει το γκατζετ; και εμεις που θα ξερουμε οτι εχουμε καινουριους & ποιοι ειναι για να τους επισκεφθουμε και γινουμε και μεις αναγνωστες τους;

      Delete
    2. Το μπλογκ που έκανες με τα ιστολόγια που παρακαλουθείς είναι ακριβώς ότι κάνει το bloglovin'. Μαζεύει σε ένα μέρος τις καινούριες αναρτήσεις από τα μπλογκς. Αυτό και μόνο κάνει. Προσπάθησε να συνδεθείς με τους αναγνώστες και με άλλα μέσα, όπως πχ. Facebook, ώστε να μην χάνουν τις αναρτήσεις που κάνεις.

      Delete
    3. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ...ΟΚ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΕΠΑΦΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥΣ Ή ΜΕΣΩ ΦΕΙΣ Ή ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ,ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΑΦΗ...ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΕΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΓΚΑΤΖΕΤ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ; ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ;

      ΣΤΟ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ ΗΔΗ ΕΧΩ ΠΟΛΛΩΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ ΤΑ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥΣ

      ΣΟΡΡΥ, ΑΛΛΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ , ΔΕ ΞΕΡΩ...

      Delete
    4. ΑΑΑ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΘΑ ΧΑΘΕΙ Ο GOOGLE READER ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ; ΟΥΦΦ ΚΑΤΑΛΑΒΑ...
      ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΛΙΝΚ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΜΟΥ

      Delete
    5. Ακριβώς Δελφινάκι!

      Delete
  4. οι οδηγίες σου είναι καταπληκτικές βιβίκα!
    θα βάλω λινκ σε εσένα στο blog μου
    γιατί τα εξηγείς πολύ ωραία!

    ReplyDelete
  5. Δεν έχω καταλάβει τίποτα.
    Ευχαριστώ που μας ενημέρωσες.
    Φιλάκια ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ελπίζω μετά τη νέα ενημέρωση του ποστ να σε βοήθησα έστω λίγο! Φιλιά!

      Delete
  6. για να καταλάβω Βιβή μου θα συνεχίσεις να έχεις το Blog http://thewanderingdeer.blogspot.gr απλά με το bloglovin "σώζεις" τη λίστα με τα blogs που παρακολουθείς; και με τους αναγνώστες σου τι γίνεται;; αυτούς πως μπορείς να τους κρατήσεις;;;;;;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν έχω ιδέα. Να σου πω την αλήθεια. Τους παρακινείς να παρακολουθούν το μπλογκ σου από αλλού. Είτε facebook είτε bloglovin. Η αλήθεια είναι πως δε χρησιμοποιούν όλοι το Google reader. Οπότε μην αγχώνεσαι, θα βρεθεί η λύση. Το μπλογκ σου πάντως δε θα πάθει τίποτα.

      Delete
    2. το bloglovin το έχω εδώ και πολλούς μήνες και το έχω στο blog μου αλλά σχεδόν κανείς δεν μου κάνει follow απο εκεί,οι περισσότερες δεν το χρησιμοποιούν και προτιμούν τον ρημαδο blogger δεν αγχώνομαι αλλά εκνευρίζομαι πάρα πολύ γιατί τόσο καιρό στη μπλογκογειτονιά και η google μας κάνει πάλι άνω κάτω και άντε εγώ να πείσω 600 τόσους αναγνώστες να βάλουν bloglovin..

      Delete
    3. σε ευχαριστούμε πάντως πάρα πολύ για την ενημέρωση!!!!!! μόλις ακολούθησα όλα τα βήματα που μου είπες!!!κολλάει λίγο στο τελευταίο βήμα..φαντάζομαι επειδή παρακολουθούσα 1000 και βάλε μπλογκ..ελπίζω να μου τα περάσει όλα στην λίστα ανάγνωσης του bloglovin!!το ποστ σου είναι πολύ κατατοποιστικό!!να είσαι καλά που μας άνοιξες τα μάτια!!!το διαδίδω !!!

      Delete
    4. Ελπίζω να τα κατάφερες καλή μου! Πολύς κόσμος βολεύοταν με το google reader και όχι άδικα! Τώρα όμως που θα καταργηθεί πρέπει να είμαστε προετοιμασμένες! Και στις μία Ιουνίου να έχουμε ήδη μαζέψει το κοινό μας στο bloglovin!

      Delete
  7. Kαλησπέρα!
    Δεν το γνώριζα και ειλικρινά σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση!Εγω που ήδη ήμουν στο bloglovin,είχα κάποια blogs σαν αγαπημένα μου!Τώρα μόλις ακολούθησα τις οδηγίες σου και ήδη έχω μεταφέρει όλα τα υπόλοιπα ιστολόγια εκεί.Θα μου επιτρέψεις να κάνω re-blog την ανάρτηση σου για να μπορέσουμε να το διαδώσουμε!!
    Φιλιά*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα φυσικά! Εντάξει καλό είναι το bloglovin'. Τι να κάνουμε θα ξεβολευτούμε τώρα!

      Delete
  8. Μας έχουν ταράξει στις αλλαγές...Το Msn γίνεται ένα με το Skype, το Google Reader μας χαιρετά...ουυφ!Ευτυχώς που υπάρχεις και εσύ για να μας σώσεις!Thank you! : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Άστα να πάνε! Θα συνηθήσουμε και στα καινούρια σίγουρα!

      Delete
  9. Και δεν τις μπορώ τις αλλαγές καθόλου..όσες δηλαδή ξεβολεύουν..χαχα!
    Είχα γίνει κάποτε μέλος του bloglovin για να πάρω μέρος σε κάποιο διαγωνισμό, αλλά δε θυμάμαι κωδικό ούτε τίποτα..πρέπει να ψαχτώ καλά..να είσαι καλά για την ενημέρωση!
    Φιλιά και καλό τριήμερο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πωπω και πως μου άρεζε το google reader δε λέγεται! Αλλά τι να κάνουμε στο χέρι του είναι;

      Delete
  10. Ευχαριστούμε για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση,αν και δε μ αρέσει καθόλου αυτή η ανατροπή,τρέχω να προσαρμοσθώ ,άμεσα ,χάρη σε σένα και εύκολα.
    Καλό τριήμερο!Καλή σου διασκέδαση Βιβή.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλό τριήμεο και σε σένα! Φιλιά!

      Delete
  11. Ευχαριστώ για την ενημέρωση , σε βρήκα από το Δελφινάκι , τα έκανα όσα πολύ ξεκάθαρα περιγράφεις , αλλά πως θα το βάλω στο blog μου , να το βλέπω και να με βλέπουν ????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πάνω στο βελάκι δεξιά που πήγαμε για τις ρυθμίσεις έχει μια επιλογή που λέει follow buttons, πήγαινε εκεί και διάλεξε το κουμπάκι που σου αρέσει! Έχει αναλυτικές οδηγίες!

      Delete
  12. Tι είδηση κι αυτή,όταν έχουμε βολευτεί πάντα κάτι συμβαίνει με την τεχνολογία και τρέχουμε.
    Ευχαριστώ,για την ενημέρωση,ευτυχώς,που είδα την ανάρτησή σου,αλλιώς μαύρα μεσάνυχτα.
    Καλό τριήμερο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλό τριήμερο! Θα τα καταφέρουμε!

      Delete
  13. Καλησπέρα.. Διάβασα για την ανάρτηση σου αυτήν στο blog της myStickland!! Είναι πολύ χρήσιμο και σ'ευχαριστούμε :)
    Επίσης χάρηκα που σε βρήκα.. Θα περνάω συχνά πλέον!!
    Φιλιά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλώς ήρθες! Να 'σαι καλά! Φιλάκια!

      Delete
  14. πολυ καλες οι οδηγιες σου,εκει που αγχωθηκα τελικα ηταν πολυ ευκολο!!!ευχαριστω !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Piece of cake που λένε και οι φίλοι μας οι αμερικάνοι!

      Delete
  15. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση! Το έφτιαξα αμέσως μόλις το διάβασα. Έχω θέμα όμως με το τι είναι το claim your blog. Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Claim a blog: γράφεις την ονομασία ενός μπλογκ πατάς search ή enter και στο βρίσκει για σένα! Από κάτω σου έχει το κουμπί Follow εάν θες να το ακολουθήσεις!

      Delete
    2. Για την ακρίβεια claim a blog είναι η επιλογή για να βάλεις το μπλογκ σου στο προφίλ σου!

      Delete
  16. Ευχαριστούμε πολύ που μας ενημέρωσες τόσο έγκαιρα!Εγώ δεν είχα πάρει χαμπάρι για όλο αυτό,ούτε και γνώριζα για τον Google Reader .Μόλις πάτησα να δω τι είναι μου έβγαλε κάτι σαν αυτό που έχω στο blog μου,τον πίνακα ελέγχου.Δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε και αυτό κάπου αλλού.Ακολούθησα λοιπόν τις συμβουλές σου και οκ όλα καλά.Έχω απορίες βέβαια όπως αυτό που ρωτάει και η princess,αλλά θα δούμε τι θα γίνει..όπως και με τους αναγνώστες μας που θα χαθούν.Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ένα πράγμα που θέλω να σε ρωτήσω αν έχεις ιδέα.Καθώς μπήκα στο bloglovin έψαξα να βρω το blog μου και το βρήκα αλλά με μια πολύ παλιά εικόνα που είχα στην αρχή της σελίδας μου και με κάποια λόγια που είχα γράψει κάτω από αυτήν...Πώς έγινε αυτό και δεν μου έβγαλε το blog μου με την εμφάνιση που έχει τώρα?Παράξενο!
    Και πάλι σ'ευχαριστούμε πολύ!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Λαμπρινή για κάνεις update της εικόνας σου στο bloglovin' πρέπει να πατήσεις το κουμπάκι πάνω δεξιά "My Account" - "My Blog" - "Edit Blog Info" - "Update Thumbnail". Το έχω στα Αγγλικά αλλά ελπίζω να βοήθησα!

      Delete
    2. Αυτό και εγώ το είχα απορία! Ευχαριστούμε Όλγα!

      Delete
  17. Είμαι φανατική του Bloglovin' εδώ και πολύ καιρό! Ολα τα αγαπημένα μου μπλογκς μαζεμένα σε κατηγορίες να τα διαβάζω με την σειρά που επιλέγω εγώ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εγώ το ήξερα αλλά δεν είχα περάσει τα αγαπημένα μου μπλογκς! Ωραίο φάινεται!

      Delete
  18. Ευχαριστώ κι εγώ για το ξεστράβωμα. Σε βρήκα από τη Stickland. Το έκανα αυτό με το bloglovin κι ο θεός βοηθός με τους αναγνώστες. Θα το γράψω κι εγώ και θα σε βάλω link στο tikosmosmpampa. blogspot.com
    Ευχαριστώ και πάλι.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να είσαι καλά Κατερίνα! Μια χαρά θα προσαρμοστούν όλοι, don't worry!

      Delete
  19. Είχες, δεν είχες μας ξεσήκωσες, Βιβίκα!! χαχα!! Τι μου βάζεις να κάνω, μεγαλη γυναίκα!! Ας είναι, να'σαι καλά για την ενημέρωση αλλά για τις κατατοπιστικές οδηγίες σου! Φιλάκια, καλά να περάσεις και καλή Σαρακοστή!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έλα τώρα μην ακούω βλακείες! Μια χαρά σε βλέπω! Καλό τριήμερο! Να το κάψεις!

      Delete
  20. pwpw giati twra????ti tous peiraze??????
    epeidi ta exeis grapsei polu omorfa kai oi eikones sou einai katatopistikes...se peirazei na kanw parapompi sto blog sou???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έλα μου ντε!?! Φυσικά, μπορείς!

      Delete
    2. Αχχχ σε ευχαριστώ πολύ!!!!!
      Δεν ήξερα ότι θα σταματήσει 1η Ιουνίου!!

      Delete
  21. Καλησπέρα και καλώς σε βρήκα! Ενημερώθηκα για το θέμα από τη myStickland... η οποία μας παρέπεμψε εδώ! Να είσαι καλά για τις κατατοπιστικότατες οδηγίες. Δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτε! Η αλλαγή δε μου αρέσει, αλλά δε θέλω να χαθώ με αγαπημένους φίλους και ιστολόγια...

    Προς το παρόν, αν βάλουμε το bloglovin' θα λειτουργεί παράλληλα με το Google Reader και το gadget αναγνωστών, από ό,τι κατάλαβα. Θα δοκιμάσω να κάνω την αλλαγή!

    Μου επιτρέπεις να ενημερώσω κι εγώ τους δικούς μου ανανγώστες στο μπλογκ μου, κάνοντας link σ' εσένα; Όσοι περισσότεροι το μάθουν, τόσο καλύτερα...

    Φιλιά και καλά να περάσεις!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα ναι φυσικά μπορείς. O google reader θα σταματήσει την 1η Ιουνίου. Ως τότε θα μπορέσουμε να προσαρμοστούμε! Γιαυτό και εγώ σας ενημέρωσα για να μη σας βρει εξ απροοπτου!

      Delete
  22. Να είσαι καλά Βιβίκα κι ευχαριστώ κι εγώ για την πολύτιμη βοήθεια.Ελπίζω να το καταφέρω.Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θα τα καταφέρεις σίγουρα Νάσια! Και ότι χρειαστείς πες μου! Φιλάκια!

      Delete
  23. Πολύ κατατοπιστικές οι οδηγίες σου. Θα προαπαθήσω να το κάνω. Καλό τριήμερο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να το κάνεις, να το κάνεις! Καλή σαρακοστή!

      Delete
  24. Πολλές πολλές ευχαριστίες!

    ReplyDelete
  25. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!Έκανα όσα περιγράφεις μα έχω πρόβλημα, μου λέει ότι δεν παρακολουθώ κανένα μπλόγκ ενώ παρακολουθώ πάνω απο 400 μπλόγκς έτσι δεν μου προσθέτει τα μπλόγκ απο τον google reader.Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω και έτσι ξεγράφτηκα απο την υπηρεσία.Φιλάκια πολλά και καλή Σαρακοστή!

    ReplyDelete
    Replies
    1. den xerw an eimai swsti...alla den ginetai i allagi moni tis automata!prepei na pas se kathe ena apo ta blog pou exeis kai an exoun bloglovin na patiseis sto koumpaki kai na ta akolou8iseis!
      egw extes ka8omoun oli mera kai akoma den exw teleiwsei!

      Delete
    2. Εμένα περασαν ολα κανονικά. Ισως παει τζαμπα ο κοπος σου γιατι ειδα σημερα στο bloglovin οτι εχουν πρόβλημα απο το μεγαλο ογκο κοινού που πηγε ξαφνικα λογω του google reader!

      Delete
    3. Εμένα περασαν ολα κανονικά. Ισως παει τζαμπα ο κοπος σου γιατι ειδα σημερα στο bloglovin οτι εχουν πρόβλημα απο το μεγαλο ογκο κοινού που πηγε ξαφνικα λογω του google reader!

      Delete
    4. beauty and the food beast και Vivika σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!Τελικά έφταιγε οτι ενω τα έβλεπα στη λίστα ανάγνωσης απο τον πίνακα ελέγχου δεν είχα κάνει προβολή στον αναγνώστη google.Είμαι τελείως άσχετη απο αυτά!Τελικά το έφτιαξα!Άλλο ενα πρόβλημα που αντιμετώπισα είναι οτι με τον firefox δεν μπορούσα να πάρω τον κώδικα για τα follow buttons αλλά με τον internet explorer όλα δουλεύουν μια χαρά!
      Και πάλι ευχαριστώ, φιλάκια πολλά και καλή Σαρακοστή!

      Delete
  26. Τον ίδιο πανικό έζησα κι εγώ, έκανα λοιπόν μια ανάρτηση και φίλη αναγνώστρια μου πρότεινε το bloglovin (το οποίο πρώτη φορά άκουγα), μετέφερα εκεί όλα τα ιστολόγια που ακολουθώ κι ησύχασα.. τώρα βρήκα κι εσένα και πολύ χαίρομαι.
    Καλή σου μέρα :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα δεν πίστευα στα ματια μου όταν το είδα! Θα συνηθίσουμε κ το bloglovin τι να κάνουμε!

      Delete
  27. Σ'ευχαριστούμε πολύ για τις αναλυτικές οδηγίες. Τις ακολούθησα και γράφτηκα χθες, μετέφερα και όλα τα blogs που παρακολουθώ και θα το ψαξω περισσότερο σήμερα. Προφανώς ,αν όλες κάνουμε το ίδιο δε θα χαθούμε.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ακριβώς Κατερινακι! Καλη Σαρακοστη να έχουμε!

      Delete
  28. Bιβίκα σε ευχαριστούμε για τις οδηγίες ...εγω δεν γνώριζα για το google reader...θα προσπαθήσω και γωμε το Bloglovin με βάση τις δικες σου εικόνες!
    Καλή Καθαρά Δευτέρα!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλή σαρακοστη demi! Τώρα ξέρεις όμως! ;-)

      Delete
  29. Καλως σε βρηκα και εγω Δεν ειχα ιδεα για ολο αυτο Ευχαριστουμε για τις τοσο κατατοπιστικες οδηγιες.Θα προσπαθησω να το κανω και εγω αλλιως θα σε ρωτησω Καλη σαρακοστη να εχεις.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλή σαρακοστη κ σε σένα! Θα τα καταφέρεις μην ανησυχείς καθόλου!

      Delete
  30. Βιβίκα καλησπέρα σου. Εγώ δεν έχω μπλογκ αλλά παρακολουθώ πολλά, καθημερινά εδώ και πολύ καιρό. Πρέπει κι εγώ να ακολουθήσω την ίδια διαδικασία ή εφόσον δεν έχω μπλογκ δεν με πειράζει; Κι αν δε χρειάζεται να αλλάξω κάτι θα σας βρίσκω όπως έκανα ως τώρα;
    Σε ευχαριστώ πολύ, φιλάκια,
    Διονυσία

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλησπέρα! Δεν ξερω πως έβρισκες κ διάβαζες τα μπλογκς ως τώρα αλλά αν χρησιμοποιουσες το google reader οπωσδήποτε πρέπει να το κάνεις! Η διαδικασία ειναι για όλες όσες διαβάζουμε μπλογκς, για τη δικη μας ευκολία (να μη χάσουμε μπλογκς που παρακολουθουμε!).

      Delete
  31. Thanks, ήδη έπραξα όσα μας πρότεινες! Εύκολες οδηγίες ακόμη και για μένα που είμαι ολίγον ufo με κάτι τέτοια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τους εξωγήινους μου τι τους έχεις? χιχιχι.

      Delete
  32. Βιβίκα μου ευχαριστούμε πάαααρα πολύ !!! Απίστευτα χρήσιμες πληροφορίες και είχαι bloglovin οπότε ήταν ακόμα πιο εύκολο χιχι Θα το βάλω και στην ομάδα. Φιλάκια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φιλάκια γλυκιά μου Πουκαρίνα! Χαίρομαι που βοήθησα έστω και λίγο!

      Delete
  33. Ευχαριστούμε κορίτσι γαι την πληροφορία!!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να 'σαι καλά Ελευθερία!

      Delete
  34. Μολις το εκανα!! σευχατιστουμε πολυ για την ενημερωση!!
    εχω ενα προβλημα ομως , στην αρχη ειχα αλλο ονομα στο blog μου και τωρα μου εμφανιζεται αυτο, μηπως ξεριες πως να το αλλαξω?
    σευχαριστω!!
    xxx

    olini1989.blogspot.gr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Βελάκι πάνω δεξιά, my blogs, edit blog info. Άλλαξέ το από εκεί! Φιλιά!

      Delete
  35. thanks για την ενημερωση. θα κανω κ εγω αναρτηση sto blog μου με παραπομπη στη δική σου. επιτρέπεται;κανεις δεν ξερει τι θα γινει με τους αναγνώστες μας;
    http://thoughtsofamakeupaholic.blogspot.gr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα φυσικά! Μετά από αυτό το ποστ κατάλαβα ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικό του τρόπο να παρακολουθεί ιστολόγια, από reader, από τον μπλογγερ, από το facebook, από λίστες άλλων ιστολογίων ή και από σελιδοδείκτες. Οπότε δε θα επηρεάσει αυτή η αλλαγή όλους τους αναγνώστες σου, εσύ καλό είναι να τους ενημερώσεις για μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα!

      Delete
  36. Βιβίκα, καλημέρα. Σου είχα ξαναγράψει και μου απάντησες αλλά ήθελα να σου διευκρινίσω τα εξής: μπαίνω στα διάφορα ιστολόγια μέσω της Ανεράιδας-ήταν η πρώτη που ανακάλυψα. Έτσι,μέσω αυτής μπαίνω και σε όσα επιπλέον ιστολόγια με ενδιαφέρουν.Επίσης, δεν ξέρω αν χρησιμοποιώ google reader.Φαντάζομαι πως ναι αλλά πώς θα είμαι σίγουρη;
    Άρα, πρέπει κι εγώ να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα ή όχι;
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, φιλάκια
    Διονυσία

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το bloglovin' είναι ένα σάιτ που κάνεις μια λίστα με τα αγαπημένα σου ιστολόγια και αυτό σου εμφανίζει τις νέες αναρτήσεις τους. Σε βοηθάει ώστε να διαβάζεις εύκολα και γρήγορα τα μπλογκς. Ο τρόπος που διαβάζεις τα μπλογκς εώς τώρα δε θα επηρεαστεί, αλλά σου προτείνω να το δοκιμάσεις, θα δεις είναι πολύ απλό και εύχρηστο!

      Delete
  37. Ξανά εγώ. Καλέ, δε με βρίσκω στο bloglovin. Πρέπει να φτιάξω εκεί από την αρχή το ιστολόγιο; Θα φρικάρω.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ψυχραιμία Κατερίνα! Το bloglovin είναι σάιτ παρακολούθησης μπλογκ και τίποτα παραπάνω. Ούτε ιστολόγιο μπορείς να κάνεις ούτε τίποτα τέτοιο. Πήγαινε στο βελάκι πάνω στη γωνία και πάτα my blogs. Claim blog και από κει και πέρα ακολούθησε τις οδηγίες. Βάλε και το κουμπάκι στο μπλογκ σου για να μπορούν εύκολα οι αναγνώστες σου να σε ακολουθούν! (βελάκι πάνω δεξιά, follow buttons) ότι χρειαστείς είμαι εδώ, αλλά είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις!

      Delete
  38. Καλώς σε βρήκα Βιβή!!! Εφτασα εδώ με παραπομπές από άλλα ιστολόγια, για τις οδηγίες σου!!! Σ' ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστική ανάρτηση!!! Θα σε παρακολουθώ!!! Φιλιά πολλά!!!

    ReplyDelete
  39. Βιβίκα είσαι φοβερή!!! Ακολούθησα κατά γράμμα τις οδηγίες σου και νομίζω ότι τα κατάφερα! Να'σαι καλά! Ευχαριστούμε πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  40. Α ρε Βιβικα τι θα καναμε χωρις εσενα! Σε ευχαριστουμε ελαφακι!

    ReplyDelete